Make Me Strong - Sami Yusuf

Friday, July 24, 2009

Kursus Induksi= borink = makan = berat naik

macam skema jer topik yang aku tulis di atas... yer benar kursus induksi adalah kursus yang paling skema... kat uni pon tak skema mcm ni... semua kena skema... oleh kerana nak lulus sumer yang datang skema tak ingat..hehehe tapi ada gak yang tak berpa nak skema... termasuklah hamba Allah yang memiliki blog ini...hikhik...

apakah itu kursus induksi?? baiklah kursus induksi adalah satu kursus yang diwajibkan keatas semua warga pekerja kerajaan sebelum mereka lulus dan kemudian di sahkan sebagai pekerja yang akan menerima pencen bila dah pencen... macamna nak lulus?? caranya ialah dengan menghadiri kursus selama 2 minggu di hotel terpilih... contohnya seperti Berjaya Georgetown Hotel yang aku tgh lepak sekarang nih.. dengar macam best kan tinggal di hotel selama 2 minggu... tapi, sebenarnya ia sangatlah memborinkan... ini adalah kerana setiap peserta haruslah menghadiri ceramah demi ceramah SETIAP HARI... bermula dari pukol 8.00 pagi sehinggalah pukul 5.oo petang........ dan malamnya pulak mesti menghadiri perbincangan berkumpulan untuk menyiapkan KERJA KURSUS yang diwajibkan kepada semua peserta...

Kerja kursus tersebut ialah 2 tugasan berkumpulan yang harus ditulis sebanyak 25 mukasurat dan satu tugasan individu. selain itu juga setiap peserta haruslah menyedia kan satu ucapan awam (public speaking) di mana harus di sampaikan secara individu di hadapan pensyarah nanti dan di ambil markahnya berdasarkan kreativiti masing-masing....

duduk di hotel mestilah asek2 makan dan tidor sahaja... sepanjang minggu ini aktiviti yang aku lalui sangatlah bosan... bak kata bosan tahap dewa dewi... ish ish... dan sekarang aku rasa balik nanti mesti dah susah nak naik dan turun tangga... aduh bikin aku cakep bangat!!!

oleh yang demikian di harap semua orang akan doakan akusupaya sentiasa sehat dan gembira disini dan akhirnya LULUS kursus induksi ini.. got to go... cau cin cau....

3 comments:

hana_lalalala said...

part makan tu yg best! hahah

~orangestar~ said...

patot la saya pi skolah tce xde
ingat nak jumpa tce la..
h0h0....

sarina seman said...

borink gak. aku tgh toyotakb ni. huwaaaaaarghhhh..