Make Me Strong - Sami Yusuf

Thursday, November 6, 2008

Muka kecik....

Satu hari aku berbual dgn kawan via sms....dok sembang2 dia tanya soklan cepumas. 'Naper tak kawen lagi?'..aku pon jawab..'tak lawa tak dak sapa nak..dah tu plak gemok..org zaman la nak yang cun-cun and kuruih ja.'
disebabkan kawan tuh taknah tgk secara alam reality, tapi dok tgk kat gambaq ja, dia pon kata; 'awat dalam gambaq nampak comey ja.takkan takdak org nak?'..
dgn selambanya aku pon jawab; 'oooo muka saya memang fotogenik.' hahahaha...

merujuk perbualan di atas yang memang berlaku aku teringat kata-kata Yasmin dan beberapa kawan aku yang lain..depa dari dulu dok heran dgn muka aku..depa kata aku ada MUKA KECIK!! apa rasionalnya muka aku kecik?? mesti tak faham kan...

Baiklah aku ni jenis wanita yang bersaiz L..so kadang-kadang bila dalam gambaq yang amik bahagian muka saja, tak nampak pon aku nih jenis besaiz L.. ditambah dgn kecomelan aku n ke fotogenikan aku nih, org akan ingat aku nih bersaiz S@M..

tak caya tgk nih;kat bawah la..




comel kan hahahahaha (perasan lak aku nih)...gambaq nih antara the latest pics yang aku ada...so tgk plak gambaq nih..



mcmna..aku nih chubby kan...hehehe...

4 comments:

Ridwanlau said...

Klau hati dah suka, penampilan tiada maknanye. Tp nak pikat mata tu yg susah. Sbb lelaki, payah nak pandang terus ke hati. X kenal maka X cinta. Alhamdulillah,dgn initiative isteri saya,maka terpikat lah hati ini. Cinta X perlukan keEGOaan. Never give-up.

tcer_mai said...

terima kasih wan lau...kita jarang dapat kata-kata positif macam nih...mmm memang betol pon lelaki jarang pandang terus kehati... depa nampak yang ada di luar saja...pengalaman mengajar kita kebanyakan lelaki hanya menilai wanita daripada apa yang mereka nampak...berbeza wanita, mereka lebih menjurus kepada apa yang mereka rasa...tapi ada gak lelaki yang mementingkan hati, dan antaranya mungken juga mr.wan lau sendiri...
Anyway tahniah ya for tying the knot...may God bless your marriage with happiness and prosperity and perseverance

Ridwanlau said...

Thank Q teacher.
I'm a typical guy. Honestly,saya juga lelaki yg memandang luaran sblm cuba mengenal hati budi seseorg. Maksud tersirat: Alhamdulillah, isteri saya cukup cantik & berjaya memikat pandangan pertama saya.
Setiap insan memiliki kecantikan mrk tersendiri,samada mrk bijak manipulasi kelebihan yg ada...bergantung kpd tahap keyakinan diri.

CtJamarlPatH said...

mai...hahaha
antaranya aku la suka cakap hang muka kecik....